top of page

Malolaktickou fermentací k dokonalému výsledku

  • Obrázek autora: Blanka Pecková
    Blanka Pecková
  • 20. 10.
  • Minut čtení: 1

ree

Správné bakterie mléčného kvašení jsou důležitým článkem výroby červených vín. Jedná se o klíčový nástroj pro doladění charakteru vína. Výsledkem malolaktické fermentace je harmoničtější, kulatější chuť, lepší stabilita vína či rozvinutí komplexnějších aromat. Díky řízenému použití těchto bakterií získává víno eleganci, hladkost a osobitý styl. Ve spolupráci se společností SKOFFoenotec vám představujeme tři varianty bakterií pro malolaktickou fermentaci podle dopadu na organoleptické vlastnosti výsledných vín.


  • B-Pure – poskytují čistý aromatický profil a jemnost na patře. Lze je použít jak pro koinokulaci, tak pro sekvenční inokulaci.


  • B-Fruit – podporují tvorbu ovocných aromat s jemností na patře. Lze je použít jak pro koinokulaci, tak pro sekvenční inokulaci.


  • B-Terroir – podporují terroir ve výsledném víně, bohatou chuť a jemnost na patře. Lze je použít jak pro koinokulaci, tak pro sekvenční inokulaci.

 

ree

Všechny výše uvedené druhy bakterií u nás naleznete v balení na 250L a 2500L.


Katalog Skoffoenotec ke stažení ZDE.

 

Pro více informací kontaktuje naše obchodní konzultanty.

ree

 
 
 

Komentáře


bottom of page