Malolaktickou fermentací k dokonalému výsledku
- Blanka Pecková

- 20. 10.
- Minut čtení: 1

Správné bakterie mléčného kvašení jsou důležitým článkem výroby červených vín. Jedná se o klíčový nástroj pro doladění charakteru vína. Výsledkem malolaktické fermentace je harmoničtější, kulatější chuť, lepší stabilita vína či rozvinutí komplexnějších aromat. Díky řízenému použití těchto bakterií získává víno eleganci, hladkost a osobitý styl. Ve spolupráci se společností SKOFFoenotec vám představujeme tři varianty bakterií pro malolaktickou fermentaci podle dopadu na organoleptické vlastnosti výsledných vín.
B-Pure – poskytují čistý aromatický profil a jemnost na patře. Lze je použít jak pro koinokulaci, tak pro sekvenční inokulaci.
B-Fruit – podporují tvorbu ovocných aromat s jemností na patře. Lze je použít jak pro koinokulaci, tak pro sekvenční inokulaci.
B-Terroir – podporují terroir ve výsledném víně, bohatou chuť a jemnost na patře. Lze je použít jak pro koinokulaci, tak pro sekvenční inokulaci.

Všechny výše uvedené druhy bakterií u nás naleznete v balení na 250L a 2500L.
Katalog Skoffoenotec ke stažení ZDE.
Pro více informací kontaktuje naše obchodní konzultanty.


Komentáře